Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ucapan Lebaran Bahasa Jawa Untuk Permintaan Maaf

Ramadhan telah tiba dan sebentar lagi kita akan melaksanakan Idul fitri setelah penghujung ramadhan. Idul Fitri yang biasa disebut juga dengan lebaran dalam bahasa indonesia dan sudah pasti akan kita jumpai kata atau ucapan lebaran atau ucapan idul fitri bertebaran di berbagai medi sosial.

Ucapan lebaran dalam bahasa jawa 2021
Ucapan lebaran dalam bahasa jawa 2021

Umumnya, ucapan lebaran yang sering kita dengar adalah seperti Minal aidzin wal faidzin, selamat idul fitri 1442H.

Namun tak sedikit pula yang menggunakan ucapan lebaran dalam bahasa daerah masing-masing seperti misalnya ucapan lebaran dalam bahasa jawa.

Sebagai keturunan jawa yang sudah lama di perantauan, terkadang bahasa sendiri sedikit lupa. Untuk itu, saya akan memberikan beberapa contoh ucapan idul fitri dalam bahasa jawa agar warisan budaya tetap bisa dipertahankan.

Bahasa daerah adalah salah satu kekayaan budaya indonesia yang harus dilestarikan an dipertahankan

Berikut beberpaa contoh ucapan lebaran bahasa jawa yang bisa kalian gunakan untuk berkirim pesan,pasang status di media sosial untuk bermaafan.
Ucapan lebaran bahasa jawa untuk meminta maaf
Ucapan lebaran bahasa jawa untuk meminta maaf
1.Tuku klambi neng pasar wedi
Mulih blonjo mlaku ngetan.
Mripat malah dadi keduten,
Jane ki ono penondo opo iki
Sepindah ngaturaken sugeng riyadi,
Ping kaleh ngaturaken sedoyo kalepatan. 
Mugi mugi paringi pangapunen, 
Ing dino bakdo riyoyo niki

2. Mangan kupat duduhe santen, mbok menawi kulo lepat nyuwun pangapunten. Sugeng bakdo riyadi 1442H

3. Lepet kupat campur jamur kelopo, sedoyo kalepatan kulo ing dino riyoyo meniko mugi paringi pangapuro

4. Mbah marijan pancen roso, jarene wingi ketiban kelopo nanging yo tetep ora popo. Senajan dino bakdo riyoyo isih kurang sedino, sedoyo lepat klentu kulo nyuwun ngapuro
Baca juga : Pantun Ucapan lebaran dan idul fitri lucu

5. Ngaturaken sugeng riyadi kagem bapak kaliyan ibu sak keluargo, ing dinten suci meniko dalem nyuwun agunging samudro pangapunten sedanten kalepatan. Mugi bapak kalian ibu tansah pinaringan sehat lan sentoso saking gusti ingkang moho kuoso

6. Kanthi sucining ati lan tumatining laku,kulo ngaturaken sugeng bakdo riyadi. Mbok bilih kulo nggadahi kalepatan lan klenta klentu ingkang disengojo lan mboten sengojo kulo nyuwun agunging samudro pangaksami
Ucapan lebaran bahasa jawa untuk permohonan maaf
Ucapan lebaran bahasa jawa untuk permohonan maaf
7. Ngaturaken wilujeng riyoyo, nyuwun agunging pangapunten lahir lan batin sedoyo kalepatan, mugi kito sedoyo kanugrahan jatining fitrah saking gusti Ingkang Moho mirah lan asih.

8. Ngaturaken sugeng bakdo riyoyo 1442H, klenta klentunipun atur , salah polah lan sekabehane kulo nyuwun agunging pangapunten lahir dumugining batin. Mugi - mugi sedoyo lepat lan dosa kulo kalin panjenengan dipun hapus kalih Gusti Allah moho mirah lan gusti kerso paring ridho lan rahmatipun dumateng kito sedoyo.
Baca juga : Ucapan lebaran bahasa jawa untuk meminta maaf ke orang tua

9. Manungso mung panggone luput lan lali. Ora kroso kolo-kolo salah ngomong lali ngucap, tindak tanduk sing ra mernahi ati. Mugo mugo ing dino bakdo riyoyo iki ,salah luput lali dingapuro karo sing Kuoso. Didadekne manugso sing luwih becik tumindake, polah karo tutur lambene. Sugeng Riyadi 1442H

10. Sugeng bakdo riyadi 1442H, Soko tulisan iki mugo mugo awakmu nerimo lan menehi ngapuro salah luputku sing disengojo utowo ra sengojo sajeroning setahun kanti ikhlas lahir lan batin. 
Ucapan lebaran bahasa jawa untuk permintaan maaf
Ucapan lebaran bahasa jawa untuk permintaan maaf
11. Ing dino bakdo riyoyo suci iki, aku njaluk pangapuro sekabehe salah utowo luputku karo awakmu, mugo mugo dosaku lan dosaku dilebur ing dino bakdo riyoyo tahun iki

12. Ora kudu sing enom sing ngawali, wong tuo ugo akeh salahe. Mbok menowo aku akeh salah tindak tanduk lan muni sing ra migunani utowo ngelarani, ing dino bakdo riyoyo 1442 H iki aku jaluk pangapuro. Mugo-mugo diijabah karo gusti kang murbeng dumadi

Demikian beberapa contoh ucapan lebaran atau idul fitri dalam bahasa jawa yang bisa kalian gunakan di hari lebaran nanti sebagai ucapan atau dituliskan kepada teman, sahabat, atau keluarga.

Post a Comment for "Ucapan Lebaran Bahasa Jawa Untuk Permintaan Maaf"