Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ucapan Selamat Idul Fitri Dan Lebaran Bahasa Jawa 2020 Untuk Permohonan Maaf

Sungkeman merupakan tradisi bagi orang jawa khususnya di hari lebaran atau idul fitri yang hadir setiap tahunya. Namun dikarenakan himbauan pemerintah yang melarang perantau untuk mudik ke kampung halaman,acara sungkeman ini mungkin tidak bisa dilaksanakan. 
Sebagai gantinya ,kita mungkin bisa sungkem melalui aplikasi video call atau berkirim pesan singkat ucapan lebaran kepada orang tua,saudara atau tetangga yang lain yang ada di kampung atau yang jauh disana.
Ucapan Selamat Idul Fitri Dan Lebaran Bahasa Jawa
Ucapan Selamat Idul Fitri Dan Lebaran Bahasa Jawa
Dibawah saya tuliskan beberapa contoh ungkapan selamat lebaran idul fitri dalam bahasa jawa sebagai pengganti sungkeman secara langsung yang bisa anda pakai.

Ucapan lebaran dalam bahasa jawa
Ngaturaken sugeng riyadi 1 Syawwal 1441 H, Taqabbalallahu Minna Wa Minkum Taqobbal Ya Karim, Kullu Amin Wa Antum Bikhoir. Mugi gusti Allah tansah paring hidayah, maghfiroh soho barokah dumateng kito sedoyo. Rahayu ingkang tinemu, sambodo ingkang sinedya, jumbuh ingkang ginayuh.

Dinten meniko dinten bakdo riyadi, kula menawi gadah kalepatan ingkang disengojo lan mboten disengojo dumateng panjenengan sak keluargo kulo nyuwun agunging samudro pangaksami.Sugeng bakdo riyadi 1441H

Gilir gumanti padhang tetrawang ing wayah ratri. Kawula ngaturaken Sugeng riyadi, Sugeng karaharjan 1 syawal 1441 H.Reno ing penggalih kawulo nyuwun agunging samudro pangaksomo lahir trusing batos.Mugiyo tansah wirengku ing karahayan lan widodo ing sambikolo.

Ngaturaken Sugeng Riyaya dumateng para saderek Mugi tansah pinaringan berkah Dalem Gusti, Nyuwung agunging ring pangaksami, kulo ingkang taksih timur gadhah kathah kalepatan. Sugeng Riyadi 1 Syawal 1441 H

Hamungkasi purnaning Ramadhan 1441 H, Hangruwat jiwo rogo, winoyo ing lekasing batos suci kinanthi lumintiring nugroho jatining sedyo, hanetepi dhawuhing Gusti. Mugi2 sadoyo kalepatan tansah pinaringan pangapuro, rahayu widodo kalis ing sambikolo.
Simpuhing panyuwun, sumeleh ikhlasing manah, hamemayu purwaning Syawal 1441 H, nyuwun agenging sih samodra pangaksami lahir trusing batos sadoyo lepat kawulo, mugi sageto lebur dening pangastuti.
SUGENG RIYADI 1441 H. Taqobalallahu Mina Wa Mingkum, Taqobbal Yaa Kariim.

Kula namung sakdermo manungsa ingkang kathah luput lepat lan dosa,Wonten malem dinten riyoyo meniko kulo nyuwun agunging pangapuro dumateng panjenengan sedoyo,
Sugeng anetepi pungkasaning siyam ramadhan ugi sugeng riyoyo bakdo 1441H,Mugi berkah kagem sedoyo..aamiin
Ucapan Selamat Idul Fitri Dan Lebaran Bahasa Jawa
Ucapan Selamat Idul Fitri Dan Lebaran Bahasa Jawa
SUGENG RAHAYU
Aruming Pangruwating Jiwo, Winayah ing lekasing Ati Suci.
Sumusul lumunturing nugroho jating sedyo.SUGENG RIYADI IDHUL FITRI 1441 H ,Nyuwun lumunturing Samodro Pangaksami kagem sedoyo keluargo.
Minal Aidin Walfaidzin, Nyuwun ngapuro lahir lan bathin.

Demikian beberapa contoh ungkapan selamat lebaran dan idul fitri dalam bahasa jawa sebagai inspirasi dalam berkirim pesan.Semoga bermanfaat

Post a Comment for "Ucapan Selamat Idul Fitri Dan Lebaran Bahasa Jawa 2020 Untuk Permohonan Maaf"